Traškūs vafliukai

Tai išties nuostabaus skonio vafliukai, kuriems neįmanoma atsispirti. Žinoma, galima prisigalvoti įvairiausių pagardų: pamirkyti šokolade, pavolioti spalvotuose pabarstukuose ar smulkintuose riešutuose, žodžiu, variacijos priklauso nuo pomėgių ir fantazijos. Tačiau noriu parodyti pačius paprasčiausius, be nieko, ir tikrai ne prastesnius. Receptą radau senuose savo mamos užrašuose, kurie mena jau 1991m., tai tikriausiai ir yra šio recepto paslaptis...jis - patikrintas laiko, dėl to toks ir nuostabiai paprastas ir gardus.

Maždaug 12-14 vaflių reikės:

  • 1 stiklinės (200 ml) cukraus;
  • 1 pakelio (200 g) 82% rieb. sviesto;
  • 5 kiaušinių;
  • 5 šaukštų miltų.
Cukrų su kiaušiniais išplakame (neperplakti, čia ne biskvitas ir oras nebūtinas). 
Sviestą ištirpiname, bet neužverdame. 
Į išplaktus kiaušinius ir cukrų pilame ištirpdytą sviestą, sudedame miltus, viską išmaišome ir kepame.
Kepimui naudoju specialią apskritą vaflinę. Kepama apie 4-5 min. Iškeptą blynelį susukame, palaukiame kol sukietės ir...ragaujame. :-)

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kijevo tortas

Griliažinis tortas

„Raffaello“ tortas