„Raffaello“ tortas




Minkštas, purus, saldus ir lengvas... Skanus visur ir visada. Tikriems kokosų mėgėjams. Tikrai greitai ir skaniai susivalgo. Minkštučiai biskvitai bei grietinėlės ir kondensuoto pieno kremas su trupučiu citrinos sulčių rūgštelės. Gardu gardu :)
Ačiū „Saulėtai virtuvei“, kaip visad - nenuvilia. :)

Reikės:

Biskvitams:

  • 5 didelių kiaušinių;
  • 230 g cukraus (aš dėjau mažiau);
  • 1 a. š. vanilės esencijos;
  • 65 g aliejaus;
  • 230 g miltų;
  • 20 g kepimo miltelių. 
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutė paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į 23 cm skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 laipsnių C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į 4 dalis - turėsime keturis plonus torto biskvitus.

Kremui:
  • 1 indelio (385 g) kondensuoto pieno;
  • 180 g sviesto (82 % rieb.);
  • 450 g grietinėlės (36 % rieb.);
  • 2 pakelių grietinėlės standiklio;
  • 50 g kokoso drožlių.
Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. Paruoštą masę pusvalandžiui dėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.

Biskvitų sulaistymui:
  • 200 ml vandens;
  • 2 citrinų sulčių;
  • 2 a. š. cukraus.
Visus produktus sumaišyti.



Torto surinkimas:

  1. Pasiruošti torto lėkštę/padėklą, į jo centrą dėti pirmąjį biskvitą, jų sulaistyti citrinų sirupu. 
  2. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo. Truputį kremo pasilikti torto šonams papuošti, jei nesugalvosit puošti kitaip.
  3. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.
  4. Torto paviršių išlyginti, aptepti kremu šonus. Dėti tortą į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
  5. Papuošti pagal fantaziją: aš puošiau kokoso drožlėmis, migdolais ir morenginiais kokosų sausainėliais.
Skanaus :)



Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kijevo tortas

Griliažinis tortas