Trupininis pyragas „2 in 1“ arba kai neapsisprendi, kuri uogienė skanesnė...
Visi esame skirtingi, visų skoniai skiriasi. Net paprasčiausiose gyvenimo situacijose tenka dažnai rinktis. Taip nutiko ir man. Vieną lietingą spalio vakarą prisiminiau tokį nuostabų vaikystės pyragą, kurį tik mano mama mokėjo taip skaniai iškepti. Taip tai trupininis pyragas. Ir būtinai su juodųjų serbentų uogiene. Pamenu, kaip su nekantrumu laukdavau kol atvės, mama supjaustys gabaliukais ir galėsiu ragauti. Mmmmm....nepakartojama.
Šįkart viskas pakrypo kiek kitaip. Pyragą kepė jau nebe mama o aš. Receptas ne mamos, o rastas interneto platybėse ir šiek tiek patobulintas. Su rudenišku akcentu. Mamos iniaciatyva ir paskatinimu pyragas buvo iškeptas toks dvipusis. Pristatau jums trupiniuotį su svarainių ir juodųjų serbentų kompanija.
Tobula lietuviškam rudeniui... :)
Reikės:
Tešlai
Šįkart viskas pakrypo kiek kitaip. Pyragą kepė jau nebe mama o aš. Receptas ne mamos, o rastas interneto platybėse ir šiek tiek patobulintas. Su rudenišku akcentu. Mamos iniaciatyva ir paskatinimu pyragas buvo iškeptas toks dvipusis. Pristatau jums trupiniuotį su svarainių ir juodųjų serbentų kompanija.
Tobula lietuviškam rudeniui... :)
Reikės:
Tešlai
- 200 g sviesto
- 2 kiaušinių
- 100 g cukraus
- pakelio vanilinio cukraus
- apie 500 g miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui
- juodųjų serbentų uogienės
- svarainių uogienės
Paruošimas:
- Sviestą supjaustome gabalėliais, įmušame kiaušinius, suberiame cukrų bei vanilę ir išmaišome.
- Į kitą indą persijojame miltus kartu su kepimo milteliais.
- Miltų ir kepimo miltelių mišinį po truputį beriame į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę. Maišome šaukštu, o kai miltų suberiame didžiąją dalį, minkome rankomis, kad neliktų sviesto gabaliukų. Miltų minkydami beriame tiek, kad tešla neliptų prie rankų.
- Išminkytą tešlą padaliname į dvi dalis (viena dalis turi būti šiek tiek didesnė už kitą) ir dedame į šaldytuvą 1,5-2 val.
- Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir į ją burokine tarka sutarkuojame stambesniąją dalį tešlos. Į vieną pusę dedame sluoksnį vienos uogienės, į kitą kitos. Ant uogienės sutarkuojame likusią, mažesniąją dalį tešlos.
- Pyragą šauname į orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje 30-35 min. kol viršus gražiai paruduoja. Iškeptą pyragą apibarstome cukraus pudra, o kai pravėsta - supjaustome ir skanaujame. :)
Komentarai
Rašyti komentarą