Vasariškas Napoleonas su avietėm



Nei per saldus, nei per rūgštus, toks koks ir turi būti - aukso viduriukas. Kadangi dabar aviečių sezonas, taigi pristatau poną Napoleoną su aviečių draugija. :-)

Dariau 2 mažus tortus 18 cm skersmens, tačiau iš to pačio kiekio produktų galima pagaminti 1 didelį 26 cm skersmens Napoleoną.

Tešlos lakštams reikės:
  • 300 g labai šalto sviesto
  • 550 g miltų
  • 350 ml (30 proc. rieb.) grietinės
  • 0,5 šaukštelio druskos

Sviestiniam kremui reikės:
  • 350 g minkšto sviesto
  • 380-400 g kondensuoto pieno
  • šaldytų ar šviežių aviečių


 Gaminame lakštus:

Miltus sumaišome su druska. Labai šaltą sviestą, vis padažydami į miltus, sutarkuojame burokine tarka į miltus. Svarbu, kad viskas nesušoktų gabalais, o pasiskirstytų vienodai.
Grietinę supilame į miltų ir sviesto mišinį. Per daug neminkydami greitai suklijuojame tešlą į vieną gabalą.
Tešlos gabalą padaliname į 8-10 vienodų gabalų. Kiekvieną įdedame į maišelį ar apsukam maistine plėvele ir dedame į kamerą 20-30 min.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.
Imame po vieną tešlos gabaliuką, iškočiojame plonai plonai ne daugiau kaip 4 mm storio, ant lakšto dedame norimo skersmens lėkštelę ar atsegamos torto formos dugną ir apipjauname.  Kepame apie 15 min. kol gražiai parus. Man gavosi 15 mažų 18 cm skersmens lakštų. Vieną lakštą išsikepiau didesnį trupiniams tortui papuošti.

Gaminame sviestinį kremą.

Minkštą sviestą dedame į dubenį ir elektriniu plakikliu gerai išplakame, kad pabaltų ir būtų puru. Į išplaktą sviestą po truputį pilame kondensuotą pieną ir išplakame iki vientisos masės.

Formuojame tortą.

Dėti iškeptą lakštą į atsegamą torto formą ar lėkštę, aptepti kremu, padėlioti aviečių, vėl lakštą, kremo aviečių ir taip sutepti viską. Truputį kremo reikia pasilikti torto šonams aptepti. Dedame tortą nakčiai į šaldytuvą.
Puošiame trupiniais susmulkinę lakštą o toliau pagal fantaziją ar sezoną. :-)





Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kijevo tortas

Griliažinis tortas

„Raffaello“ tortas