Tortas „Ferrero Rocher“
Labai saldus, bet itin greitai pagaminamas, nekeptas tortas. Šiek kiek tiek kitoks, nei įprasti tortai, bet ne ką prastesnis. Išvaizda gal ir ne iš įmantriausių, bet, pasitelkus vaizduotę galima puošti kuo įvairiausiai. Šįkart padėliojau „Arfos“ saldainukų. Žinoma, jei yra noras galima puošti pačiais torto šeimininkais, nuostabiaisiais „Ferrero Rocher“...
26 cm skersmens torto formai jums reikės:
- 230 g kukurūzų dribsnių, geriau cukruotų
- 75 g sviesto
- 4 a. š. kakavos miltelių
- 200 g lazdyno riešutų
- 500 g maskarponės sūrio
- 350 g plakamosios grietinėlės 30-35 proc. rieb.
- 65 g cukraus
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 170 g juodojo šokolado (aš naudojau specialų kepiniams skirtą)
- „Ferrero Rocher“ ar kitų saldainių papuošimui
1. Sviestą ištirpiname ant nedidelės ugnies. Kukurūzų dribsnius susmulkiname iki trupinių. Pilame į juos sviestą, beriame kakavą, gerai išmaišome.
2. Beriame kukurūzų dribsnių trupinius į torto formą atsegamais kraštais, paskirstome tolygiai ir paspaudžiame. Dedame 10 minučių į šaldiklį arba 30 minučių į šaldytuvą.
3. Lazdyno riešutus 10 minučių paskrudiname orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje. Pašaliname odelę ir susmulkiname riešutus (tai galime atlikti virtuviniu kombainu). Smulkintus riešutus sumaišome su maskarponės sūriu, cukrumi ir vanile.
4. Pusę grietinėlės išplakame iki standumo. Įmaišome į riešutų ir maskarponės mišinį. Gautą kremą tolygiai paskirstome ant torto pagrindo. Statome į šaldytuvą 30 minučių, kad sutvirtėtų.
5. Vandens garų vonelėje arba ant silpnos ugnies ištirpiname gabalėliais sulaužytą šokoladą su grietinėle. Nukeliame nuo ugnies, išmaišome iki vientisos masės ir ją užpilame ant torto viršaus, išlyginame ir puošiame saldainiais. Statome į šaldytuvą mažiausiai 40 minučių, o galima ir per naktį, kad sutvirtėtų.
SKANAUS :-)
Komentarai
Rašyti komentarą